{{ getBasketItemCount() }}

Slotsvænget i Slagelse

Artikel oprettet: 24.10.16

 

Slotsvænget i Slagelse er blevet helhedsrenoveret med respekt for bebyggelsens oprindelige æstetiske udtryk, som et klassisk, muret boligbyggeri.

Projektbeskrivelse

I Slagelse ligger et klassisk muret boligbyggeri fra 1950’erne. Slotsvænget, der oprindeligt bestod af 99 boliger fordelt på fem blokke, var midlertidigt ramt af energimæssige udfordringer som udsprang af byggeskader og en utidssvarende klimaskærm.

Boligområdet var ellers principielt set nået en alder, der gjorde byggeriet til kulturarv – men Slotsvænget kaldte på en omfattende renovering, der kunne få lejemålene opgraderet til nutidige standarder.

Slagelse Boligselskab gik i gang med en omfattende helhedsrenovering, der udover det væsentlige fokus på at opgradere lejlighedernes funktionalitet og bæredygtighed, havde øje for at bevare bebyggelsens klassiske stil, som man ønskede at flette sammen med nye arkitektoniske elementer. Denne opgave løste man helt konkret ved at genskabe det karakteristiske gule murværk, med en ny skalmur i samme udtryk, samt at lægge rødt tegltag på nye spær.

De oprindelige altaner i bygningen er også blevet udskiftet, med nye glasinddækkede altaner. Alle vinduer og døre er ligeledes fornyet, med respekt for de originale proportioner og farveholdninger.

De mange hensyn til fornyede energikrav gør i dag Slotsvænget til en fremtidssikret bebyggelse, til glæde og gavn for de kommende generationer. Samtidig gør boligområdets bynære placering Slotsvænget til en meget attraktiv bebyggelse, der også arkitektonisk bringer værdi til området.

Organisering

Renoveringen er udført af Slagelse Boligselskab, i tæt samarbejde med KANT Arkitekter som totalrådgivere, og Dominia som rådgivende ingeniører.

Beboerinddragelse

Renoveringen har ikke haft særligt fokus på beboerinddragelse, men processen har været lettet af, at bygningerne har været beboelige under projektet – med undtagelse af tilgængelighedsboligerne. Beboerne har støttet op omkring renoveringen, da den dårlige isolering har været skyld i høje varmeregninger i lejemålene. Dette problem er nu blevet løst, og samtidig kan beboerne også glæde sig over det æstetiske løft, bebyggelsen har fået.

Erfaring

Slotsvænget er et eksempel på en god renovering fordi, projektet udover at have fremtidssikret en bebyggelse med et energimæssigt og bæredygtigt fokus, har formået at fastholde et æstetisk arkitektonisk helhedsindtryk. Boligerne har, med sine nye facader og øgede komfort, forøget brugsværdien markant.Facts om projektet

Projektadresse

Slotsvænget 
4200 Slagelse

Hovedområde

Bygning & Bolig

Kategorier

Arkitektur & Bevaring, Bygning & Bolig, Klimaskærm, Omdannelse, Sammenlægning,

Boligorganisation

Kontakt

Slagelse Boligselskab

Boligtype

Blandet

Bebyggelsestype

Etagebyggeri

Oprindeligt opført

1953

Antal lejelmål

93

Byggepartnere

Anlægssum (inkl. moms)

55 millioner

Byggeperiode

1 juli 2014 - 01 september 2015

Relaterede projekter

Facadetilbygning på 50er bebyggelse i Haderslev, Fremtidssikring af fritstående 1950er huse i Kølvrå, Karup, Nyt arkitektonisk udtryk i boligafdeling endte med at være en energibesparende løsning,