{{ getBasketItemCount() }}

Pris og hæder til Grønnegården

Artikel oprettet: 08.04.19

 

Det gennemgribende arbejde i Grønnegården har resulteret i en renovering af ekstraordinær høj kvalitet, der har høstet pris og hæder.

Projektbeskrivelse

Ved sin opførsel stod Grønnegården i Aalborg som et tidstypisk eksempel på alment byggeri fra 1970’ernes forstæder. Bygningerne er opført som systembyggeri i to og tre etager i betonelementer med plads til grønne områder imellem sig. Imidlertid var afdelingen med årene blevet nedslidt og uinspirerende, og de bygningernes fysiske tilstand levede ikke op til moderne standarder. Boligselskab såvel som beboere var enige: Grønnegården havde brug for en hel ny identitet baseret i en helhedsplan med fremtidssikring og energioptimering.

Ambitionen bag renoveringen har derfor været at skabe en attraktiv og bæredygtig bebyggelse med varierede tilbud, som lever op til nutidens krav for energi, men som samtidig rummer referencer til klassiske danske rækkehusbebyggelser. Med renoveringen fremstår afdelingen nu mere moderne med kvalitetspræget arkitektur og plads til grøn udfoldelse. Udtrykket har desuden fået et løft ved hjælp af nye materialer som tegl og træ.

Omkring en tredjedel af de 447 boliger er blevet til tilgængelighedsboliger, hvor man kan bo livslangt. Her kan alle uanset handicap bo. De fleste af disse skåneboliger er situeret i stuelejlighederne; der er desuden etableret i elevator i to af tre-etager bygningerne, hvilket bidrager til at skabe et varieret udbud.

Indvendig er indeklima og lavt energiforbrug sikret af moderne varmegenvindingsanlæg til gavn for både miljø og beboere. Med etableringen af et nyt fibernet sikres der også hurtigt internet til alle.

Organisering

Hasseris Boligselskab har været bygherre på projektet, mens Norconsult - KAAI A/S har ageret totalrådgiver, arkitekt og ingeniør. 

Opgavens omgang har inkluderet energirenovering, boligrenovering og nye tilgængelighedsboliger. Dertil forbedrede fællesarealer, renovering af interne gader og tydliggørelse af ejerskabsforhold mellem private haver og fælles områder.

Byggeopgaverne har været udbudt i 12 fagentrepriser med følgende vindere: Mariendal El-Teknik for el, Bravida Danmark A/S for ventilation, Thomsen & Fals A/S for vvs, Hirtshals Entreprenørforretning A/S for grave- og anlægsgartnerarbejde, Bobach Stålentreprise A/S for stål, Anton Lassens Eftf. A/S for malerarbejde, Jorton A/S for facade- og murearbejde, Toppenberg H.O.K. ApS for tagdækning, NCC Construction Danmark A/S for snedker- og tømrerarbejde og Svane Køkkenet for inventar.

Erfaring

Til Arkitekturens dag har Aalborg kommune tildelt Arkitekturprisen til Hasseris Bolgiselskab og Norconsult – KAAI I/S. Fra dommerkomiteen lød det:

”Grønnegården har gennemgået en total renovering og fremstår i dag som et yderst vellykket nyt boligkvarter. Brugen af gedigne og smukke materialer løfter de eksisterende bygningers udtryk. I samspillet mellem boligerne og landskabsrummene er der opnået en flot og brugbar helhed som er inspirerende for voksne og børn. Den vellykkede renovering viser, hvor betydningsfuldt det er at få skabt gode arkitektoniske rammer for livet i og mellem husene.”

Desuden har projektet også fået hædrende omtale af Dansk Byggeri ved kåringen af Årets Byggeri. Her lød det om Grønnegården:

”Grønnegården er et smukt eksempel på en veludført renovering og en almen bebyggelse. En gennemgribende fornyelse, der har skabt nyt liv i en hensygnende kvarter, og som viser potentialet for at revitalisere vores mange nedslidte boligområder ved at satse på kvalitetsbyggerier. Til glæde for beboere og det omgivende samfund.

 Facts om projektet

Projektadresse

Dyrskuevej 
9200 Aalborg

Hovedområde

Bygning & Bolig

Kategorier

Arkitektur & Bevaring, Bygning & Bolig, Energi & Miljø, Indeklima, Udearealer,

Boligorganisation

Kontakt

Jesper Futtrup
Hasseris Boligselskab

Boligtype

Blandet

Bebyggelsestype

Etagebyggeri

Antal lejelmål

447

Byggepartnere