{{ getBasketItemCount() }}

Nye ungdomsboliger - En bid af Barcelona i Aalborg

Artikel oprettet: 06.03.15

 

En af de bedst kendte dele af Barcelona er Ramblaen – en bred, central beliggende, pulserende gågade med mange butikker, markeder og livlige aktiviteter. Nu er en bid af Barcelona kommet til Aalborg.

Projektbeskrivelse

Ramblaen er navnet på Himmerland Boligforenings 144 ungdomsboliger på Niels Bohrs Vej i Det østlige Aalborg. Byggeriet består af tre adskilte treetagers bygninger. Navnet skyldes, at der foran byggeriet er etableret et sammenhængende område, med blandt andet bålplads og aktivitetsareal. Dette medvirker til at skabe en klar fysisk forbindelse mellem de tre bygninger og lægger op til fælles oplevelser – præcis som stedet, navnet er hentet fra. Hver af de tre bygninger rummer et overdækket atriumrum, primært henvendt til bygningens egne beboere. Ungdomsboligerne er henvendt til studerende, der prioriterer nærheden til uddannelsesinstitutionerne og universitetsbiblioteket samt muligheden for at bo i en god og veldisponeret ungdomsbolig på to rum.

Organisering

Udlejning
Udlejningen af afdelingen er gået problemfrit. Afdelingen består udelukkende af små to-rums boliger, hvilket gør dem meget populære, med mulighed for at indrette et lille soverum. I modsætning til boligforeningens forventninger har boligerne været eftertragtet blandt unge par. I forhold til boligforeningens andre ungdomsboliger bliver de unge længere boende i afdelingen, hvilket tyder på stor tilfredshed blandt beboerne.

Rådgivningsforløb
Rådgivningsforløbet er gået rigtig fint, selvom overholdelsen af tidsplanen blev knap. To af afdelingens bygninger blev færdige til tiden, mens den tredje og sidste skred 14 dage over planen.

Samarbejde med kommunen
Samarbejdet med kommunen er gået problemfrit.

Udfordringer i forhold til lokalplanen
I forhold til lokalplanen stødte boligforeningen ikke på nogen alvorlige forhindringer. Lokalplanen stillede som betingelse, at projektet skulle opføres i tegl. Dette skyldes, at alle bygningerne i området er bygget i tegl.

Aflevering
Der har været fuld tilfredshed med hensyn til afleveringen af projektet. Himmerland Boligforening anser afdelingen som værende af højeste kvalitet indenfor deres projekter af ungdomsboliger.

Erfaring

Himmerland Boligforening er af den overbevisning, at hvis man skal have succes med ungdomsboliger og studieboliger, så skal man sørge for at de unge mennesker bliver boende så længe som muligt. En forudsætning for dette er, at det sociale liv i bygningen understøttes.Facts om projektet

Projektadresse

Niels Bohrs Vej 
9220 Aalborg

Hovedområde

Bygning & Bolig

Kategorier

Bygning & Bolig, Fællesareal, Tryghed,

Boligorganisation

Kontakt

Claus Bjørton
clb@abhim.dk
96315223

Boligtype

Ungdomsbolig,

Bebyggelsestype

Etagebyggeri

Antal lejelmål

144

Gennemsnitlig lejlighedsstørrelse

144 lejligheder á 50 m2

Byggepartnere

Anlægssum (inkl. moms)

156 mio.

Byggeperiode

12 august 2011 - 05 september 2012

1 års tilsynsrapport

Download

BR

BR15

Energiklasse

Lavenergi 2015

BBR

7.200 m2