{{ getBasketItemCount() }}

Magisterparken

Artikel oprettet: 20.07.16

 

Magisterparken har gennemgået en større transformation. Højhuset i Aalborg har bl.a. fået en ny facade af glas og aluminium, for at beskytte betonstukturen mod vind og vejr.

Projektbeskrivelse

Renoveringen af Magisterparken i Aalborg er en opgradering og omstrukturering af en typisk almen boligbebyggelse udført som ”montagebyggeri”. Renoveringen omfatter en betonrenovering, ny klimaskærm, forbedret indeklima, nye boligtyper, tilgængelighed og fællesarealer.

Bebyggelsen er fra 1964 og har længe haft byggetekniske problemer, så en omfattende renovering af den 13-etagers boligblok og de tilhørende ni 3-etagers huse blev nødvendig. Ud over betonskader, fugtindtrængen, manglende isolering og kuldebroer var boligerne gennemgående utidssvarende.
Af denne grund er den høje bloks betonskelet sat i stand, samtidig med at flere lejligheder er lagt sammen, således at det samlede antal boliger er faldet fra 169 til 120. Facaderne er renoveret både på højhuset og de mindre blokke, så de fremstår som et samlet byggeri. Vinduerne er gjort større, så lejlighederne får mere lys og bedre udsigt. Den høje boligblok har fået en mere karakteistisk profil ved at de to øverste etagers altaner rager ud over bygningens ene side, hvorved der skabes særlige ”penthouse-boliger”. Yderligere har man etableret flere handicapvenlige boliger. Også udearealerne er opgraderet, med nye beplantninger, aktiviteter og opholdsområder, samtidig med at bygningens stueetager åbnes op med adgang til terrasser og små haver.

44 lejligheder i den 13-etagers boligblok er således totalrenoveret, mens man i de tilhørende 3-etagers huse primært har renoveret delelementer såsom køkkener og badeværelser.

Magisterparken er nomineret til Renoverprisen 2016.

Beboerinddragelse

I den 13-etagers boligblok har man genhuset alle beboerne under renoveringsfasen, mens man med beboerne i de tilhørende ni 3-etagers huse indgik en aftale om ikke at genhuse dem. Det viste sig dog at boligerne ikke var bebolige under renoveringen af badeværelserne pga. komplikationer med ventilationen og udluftningen. Himmerland taklede situationen ved at tilbyde beboerne nogle lånelejligheder som man kaldte ”hotel lejligheder”. Lejlighederne var fuldt møbleret og beboerne kunne således bo i disse under dele renoveringen.

Erfaring

Renoveringen af Magisterparken har bl.a. givet den erfaring at renoveringer ofte har uforudsigelige udfordringer, samt at beboerne konstant skal holdes opdateret under hele processen. Himmerland Boligforening vil for deres fremtidige projekter derfor så vidt muligt altid genhuse deres beboere under renoveringer.

BESØG MAGISTERPARKEN
Kom helt tæt på Magisterparken, når Realdania, GI og Dansk Arkitektur Center inviterer dig bag facaden på renoveringsprojektet. Der bydes på en inspirerende eftermiddag, hvor holdet bag projektet tager dig med bag facaden og giver et fagligt indblik i overvejelser, udfordringer og beslutninger vedrørende renoveringsprocessen. På dagen vil renoveringsprojektet blive koblet med faglige oplæg under temaet ”Energioptimering i almennyttige boligbyggerier”.

Arrangementet finder sted den 29. september kl. 15.00 - 16.30 i Magisterparken i Aalborg.

Læs mere her.Facts om projektet

Projektadresse

Magisterparken 
9000 Aalborg

Hovedområde

Bygning & Bolig

Kategorier

Bygning & Bolig,

Boligorganisation

Kontakt

Allan Revsbech
ar@abhim.dk

Boligtype

Blandet

Bebyggelsestype

Blandet

Oprindeligt opført

1964

Antal lejelmål

273

Byggepartnere

Byggeperiode

1 august 2013 - 25 november 2015