{{ getBasketItemCount() }}

Liseborg Bakke – Terrængående familieboliger i Viborg

Artikel oprettet: 14.02.18

 

Boligselskabet Viborg har opført en række nye familieboliger med garanti for god udsigt!

Projektbeskrivelse

Boligselskabet Viborg har opført 56 nye familieboliger på Liseborg Bakke – et stejlt terræn i sydvest byen, lidt udenfor centrum. Byggeriet består udelukkende af etplanshuse, der har en gennemsnitlig størrelse på 106 m2.

Boligerne er bygget i tre etaper, som tre enkeltstående afdelinger, der efterfølgende er blevet slået sammen til én stor afdeling 41. Grethe Hassing, direktør i Boligselskabet Viborg, fortæller at byggeriet har taget udgangspunkt i en stor efterspørgsel på netop tæt/lavt byggeri: ”Det er en god type bolig for rigtig mange. Nogle der trænger til at få lidt luft. Der ligger boligerne jo fantastisk”. Luft skulle der være rig mulighed for at få på toppen af Liseborg Bakke – boligerne er nemlig bygget med nogle meget gennemtænkte mellemrum, der gør, at alle udlejere, uanset hvor på bakken de bor, kan nyde godt af den flotte udsigt udover det omkringliggende naturterræn.

Da boligerne som sagt er opført på en bakkeskråning, har man tilføjet vindafskærmende tiltag på de tilhørende terrasser. Der er ligeledes opført solafskærmning der, hvor det har været nødvendigt. Husene ligger desuden forskelligt i forhold til verdenshjørnerne – så med en terrasse på begge sider af boligen, skulle alle gerne kunne finde en plads i solen, når den er der.

Arkitektonisk er boligerne identiske, og er alle opført i klassiske grå teglsten med tagpap-tage. Byggeriet er opført med fokus på vedligeholdelsesvenlige materialer, der er robuste og kan tåle at stå ude. Desuden er der små solcelleanlæg på husene, der har til hensigt at holde energiforbruget på et minimum. Alle husene har fuldt tilgængelighedskrav, så på trods af de bakkede omgivelser, er de velegnede til seniorer. Grethe fortæller: ”Man kan sige at det selvfølgelig er lidt kompliceret at bygge tilgængelige boliger i et bakket område, men det er det blevet, og sådan skulle det også være”. Netop seniorerne er da også endt med at udgøre en stor del af udlejerne, selvom byggeriet hovedsageligt var tænkt som familieboliger.

Organisering

Bygherre

Boligselskabet Viborg

Entrepriseform

Totalentreprise v/ Knudsgaard A/S i Skive

Incitamenter

Ingen incitamenter

Erfaring

Grethe fortæller, at en af de gode erfaringer fra byggeriet man vil tage med sig videre er boligernes indretning. Der er tænkt meget i at udnytte pladsen optimalt, og hun påpeger: ”Man kan få meget ud af en almen familiebolig, hvis bare det er nogle veludnyttede kvadratmeter”. Råderetten nævnes også som et vigtigt element i projektet, idet den giver beboerne en rigtig god ejerskabsfølelse overfor deres nye lejemål: ”Det tager tid, men det giver rigtig meget værdi i et byggeri for beboerne – det er tiden værd, hvis man som boligselskab har beboerne i fokus”.

Derudover er det første gang, at Boligselskabet Viborg opfører boliger i Viborgs sydvest by, hvilket har givet anledning til refleksion over byens alsidige beboersammensætning og deres individuelle behov: ”Vi har fundet ud af at Viborg ikke bare er Viborg. Derfor er det rigtig godt at have forskellige typer af boliger i de forskellige dele af byen, så man formår ar opfylde alle behovene rundt omkring”Facts om projektet

Projektadresse

Liseborg Bakke 
8800 Viborg

Hovedområde

Bygning & Bolig

Kategorier

Bygning & Bolig, Energi & Miljø, Nybyggeri,

Boligorganisation

Kontakt

Dianna Handberg, projektleder
dh@boligviborg.dk
tlf: 87 25 98 66

Boligtype

Familiebolig,

Bebyggelsestype

Tæt/lav

Antal lejelmål

56

Gennemsnitlig lejlighedsstørrelse

56 lejligheder á 106 m2

Byggepartnere

Anlægssum (inkl. moms)

62,2 millioner

Byggeperiode

1 januar 2015 - 17 april 2017

BR

2015

Mere information