{{ getBasketItemCount() }}

Inspirerende studieboliger i Herning

Artikel oprettet: 06.09.19

 

NorthCamp er et ambitiøst ungdomsboligbyggeri i den centrale del af Herning, hvor ”svævende” studieboliger er med til at skabe et nyt, dynamisk byrum.

Projektbeskrivelse

I Herning har Boligselskabet Fruehøjgaard bygget og renoveret sig til 170 nye studieboliger, der med en attraktiv beliggenhed i midtbyen gør det nemt for studerende at benytte sig af byens sociale tilbud. NorthCamp, som afdelingen hedder, består af henholdsvis 98 lejemål opført i det forhenværende Nørregades Plejehjem samt 72 nybyggede studieboliger, der er bygget på Kousgaard Plads. Det gamle plejehjem på Nørregade er også blevet hjemsted for et nyt multirum, der er tilgængeligt for alle studerende på NorthCamp og danner rammen om en række forskellige sociale tiltag og aktiviteter.  

I de renoverede plejehjemsbygninger på Nørregade er mange af lejlighederne nu indrettet med hems som det ene af værelserne. Dette giver luftige 2-plans boliger, hvor pladsen er udnyttet optimalt. Hemsen er afskærmet med et højt gelænder, hvilket giver et ekstra gulvareal på mere end 4,5 m2. 

De 72 nybyggede 1-planslejligheder er opført i tre etager og er arkitektonisk stort set identiske.  Alle lejemål er cirka 50 kvadratmeter store, med private køkkener og badeværelser, der adskiller dem fra klassiske ældre studieboliger med delefaciliteter. Til hver lejlighed hører desuden en lille udvendig altan, og indvendigt er der gennemkig i lejligheden, hvilket er med til at sikre et naturligt lysindfald. 

Æstetisk har man forsøgt at sammenkoble NorthCamp med de omkringliggende omgivelser, bl.a. ved at montere solafskærmninger i forskellige farver, der passer til de farverige facader på det nærliggende DGI-Hus.

Organisering

Bygherre: Boligselskabet Fruehøjgaard

Arkitekt: Aarstiderne Arkitekter

Entreprenør: KPC Herning

Ingeniør: Bascon

Beboerinddragelse

I løbet af bygge- og renoveringsprocessen, blev de fremtidige beboere inddraget i projekteringen, for at sikre at bebyggelsen ville leve op til de unges forventninger. 

Erfaring

Der har været en stærk kommunikation udadtil, omkring de nye studieboliger i NorthCamp, bl.a. ved hjælp af reklamefilmen ”Too Big for Herning?”. Kampagnen har givet pote, og studieboligerne er nu så populære, at der er oprettet venteliste til lejemålene. 

Du kan se videoen her.

 Facts om projektet

Projektadresse

Kousgaards Plads 4
7400 Herning

Hovedområde

Bygning & Bolig

Kategorier

Bygning & Bolig,

Boligorganisation

Kontakt

Morten Hove Andersen
man@fruehojgaard.dk

Boligtype

Ungdomsbolig,

Bebyggelsestype

Etagebyggeri

Antal lejelmål

170

Byggepartnere