{{ getBasketItemCount() }}

Flot arkitektur på Vejle havn

Artikel oprettet: 17.03.15

 

Østerbos nye afdeling HavneBO ligger ved lystbådehavnen i Vejle og er udformet som en funktionel bygning med en stor arkitektonisk værdi.

Projektbeskrivelse

HavneBO, også kaldet afd. 49, byder på 119 moderne lejemål beliggende ved lystbådehavnen i Vejle. Boligerne henvender sig til familier, unge, enlige og ældre. Boligerne har et stort lysindfald, som er en vigtig del af boligkvaliteten. Der er altaner på begge sider af næsten alle lejemål, hvilket giver en udsigt både til havnesiden og til et grønt område. Bygningen har elevatorer i alle opgange. Afdeling 49 er et fremtidssikret byggeri med optimal solorientering, grønne elevatorer samt materialer med lang levetid. Byggeriets skelet er opført i beton mens altanerne er udført af contin-stål. Projektet er højisoleret og der er opsat solfangere på tagene for et lavt energiforbrug. Indvendigt består loftet af betonelementer, som er spartlet og malet. På denne måde har man kunne hente penge ind til nogle andre ting, såsom gulvvarme i alle rum. El, vand og varmemålerne aflæses elektronisk, hvilket giver mulighed for løbende at holde øje med forbruget.

Organisering

Udlejning
Udlejningen af projektet er gået godt, og der har ikke været nogen tomgang.

Incitamenter
Der er ikke foretaget nogen form for incitamenter under udførelsen af projektet. Østerbo har derimod valgt en afleveringsform bestående af tre indflytnings-etaper. Dette har vist sig som værende det optimale for alle parter. Boligforeningen valgte at gøre det på denne måde, da det efter deres mening er nemmere at have et par måneder imellem udlejningerne, i stedet for at stå med 119 indflytningsklare lejligheder på en gang.

Samarbejde med kommunen
Samarbejdet med kommunen har været helt i top. Der har været en god dialog igennem hele processen.

Entrepriseform
Østerbo har taget brug af en totalentreprise, men hvor udbuddet har ligget på en makspris.

Rådgivningsforløb
Kommunikationen har igennem processen i stor udstrækning været god, men der har ind imellem været knuder, som skulle løses.

Udfordringer i forhold til lokalplanen
I forhold til lokalplanen har Østerbo måtte tage hensyn til, at byggeriet skulle tilpasses omgivelserne, som primært består af naturmaterialer. Man har hertil måtte gå på kompromis for at få det grønne til at gå op med økonomien. Under denne proces har kommunen vist sig meget samarbejdsvillig.

Aflevering
Boligforeningen var meget tilfredse med den indvendige aflevering men fastslår at det har haltet gevaldigt med den udvendige. Projektet stod, udvendigt, ikke færdigt til aftalt tid. Herefter bidrog dårligt vejr til en yderligere udskydning af projektets færdiggørelse.

Beboerinddragelse
Beboerne har før indflytning, til en vis grad, kunne vælge hvordan deres køkken skulle se ud.

Erfaring

Østerbo har selv i en meget stor udstrækning stået som bygherrerådgiver, da de ikke har haft nogen fast bygherrerådgiver inde over projektet. Der, hvor Østerbo har været usikre, er de specifikt gået ud og har hentet rådgivning til det pågældende emne. Denne løsning har man været glad for, da det for Østerbo har fungeret fin.Facts om projektet

Projektadresse

Stævnen 
7100 Vejle

Hovedområde

Bygning & Bolig

Kategorier

Arkitektur & Bevaring, Bygning & Bolig, Energi & Miljø, Installationer,

Boligorganisation

Kontakt

Jane Clausen
JAC@osterbo.dk
79 43 25 00

Boligtype

Familiebolig,

Bebyggelsestype

Etagebyggeri

Antal lejelmål

119

Gennemsnitlig lejlighedsstørrelse

119 lejligheder á 110 m2

Byggepartnere

Anlægssum (inkl. moms)

239.142.000,-

Byggeperiode

1 marts 2012 - 08 november 2013

1 års tilsynsrapport

Download

BR

BR10

Energiklasse

2015

BBR

11625 m2