{{ getBasketItemCount() }}

Attraktive parcelhuse fremstillet af træ

Artikel oprettet: 10.02.15

 

I Aalestrup har Års Boligforening opført attraktive familieboliger, bestående af træhuse i naturskønne omgivelser med udsigt over Simested Ådal.

Projektbeskrivelse

Lucernevangen afdeling 225, er opført i 2012 og består af 10 træhuse på en naturskøn beliggende grund. Alle husene har egen carport, udhus og have. Afdelingen ligger i den østlige del af Aalestrup by, og har nem adgang til den centrale del af byen. Himmerlandsstien går lige forbi området og fører direkte ind til forretningskvarteret i byen.

Års Boligforening valgte at lave husene af træ, eftersom de vurderede disse til at blive meget eftertragtet i fremtiden. Inspirationen til husene blev samlet i Sverige, hvorefter foreningen ikke var i tvivl om, at de selv måtte konstruere noget lignende. Husene består af kernegrantræplanker med fer og not, der er opført som et bjælkehus. Husenes indvendige mure er monteret i færdige elementer, og er skruet indefra ud i facaden. Herved bryder man ikke facadens ydre med søm. Denne metode blev valgt, idet selv galvaniserede stålsøm ville ruste med årenes gang. 

Organisering

Beboerinddragelse
Med hensyn til beboerinddragelse har boligforeningen været fleksible. Beboerne har selv kunne vælge, om der skulle sættes skillevægge op imellem nogle af rummene eller ej. Ligeledes kan nye beboer, ved indflytning, vælge hvor vidt der skal en skillevæg op eller ned.

Udlejning
Udlejningen af afdelingen er gået meget stærkt. Byggeriets centrale placering og kvalitet skabte en nem og hurtig proces.

Rådgivningsforløb:
Rådgivningsforløbet er gået meget fint og boligforeningen stiller sig godt tilfredse med denne.

Entrepriseform
Byggeriet er udført som fagentreprise og man gjorde ingen form for incitamenter overfor entreprenøren for at få byggeriet hurtigere færdigt. Projektet stod klar til indflytning efter aftalt tid.

Samarbejde med kommunen
Sammenarbejdet med kommunen har været fint, på trods af nogle bum på vejen. Området hvor husene er bygget var nemlig privat ejet, og ejeren havde allerede solgt en del af pladsen til privat byggeri. Eftersom de private ikke ville have deres villa huse op af alment byggeri, blev hele området solgt til boligforeningen.

Udfordringer i forhold til lokalplan
Med hensyn til lokalplanen stod boligforeningen overfor nogle udfordringer. Udfordringerne bestod i at optimere en privat parcelhusudstykning byggemodnet til 14 parcelhuse, idet der gerne skulle være plads til næsten det dobbelte, for at få økonomi i en almen bebyggelse. Dette lykkedes næsten, eftersom 10 træhuse i dag står færdige, imens etape to er i gang med 13 mere.

Aflevering
Byggeriet blev afleveret til tiden og der har ikke været efterfølgende problemer.

Erfaring

Det færdige projekt levede op til boligforeningens forventninger og de er meget tilfredse med resultatet. Dermed har hele processen været en meget positiv og tilfredsstillende oplevelse. Udlejningen er gået meget stærkt, og de beboere, som flyttede ind for to år siden er stadig de samme, som bor i boligerne i dag. Aars Boligforeningen ser sig selv bygge mange flere træhuse i fremtiden.Facts om projektet

Projektadresse

Lucernevangen 
9620 Aalestrup

Hovedområde

Bygning & Bolig

Kategorier

Bygning & Bolig,

Boligorganisation

Kontakt

Jens Damgård
98 62 24 13
aars@aarsbo.dk

Boligtype

Familiebolig,

Bebyggelsestype

Tæt/lav

Antal lejelmål

10

Gennemsnitlig lejlighedsstørrelse

10 lejligheder á 105 m2

Byggepartnere

Anlægssum (inkl. moms)

19 mio.

Byggeperiode

1 januar 2009 - 01 januar 2012

BR

2015

Energiklasse

2015

BBR

1.057 m2