{{ getBasketItemCount() }}

Ørestad Plejecenter

Artikel oprettet: 19.10.15

 

Bygningens ydre er ligeså unik som beboerne, der bor i den. Ørestad Plejecenter er nemlig ikke en institution, men et moderne hjem, hvor der er plads til forskellighed.

Projektbeskrivelse

Ørestad Syd er karakteriseret af mange individuelle, meget specielle byggerier. Herunder også Ørestad Plejecenter, som er placeret på hjørnet af Asger Jorns Allé og Robert Jacobsens Vej. Byggeriet er et farvestrålende hus, hvor funktionaliteten er gennemtænkt i mindste detalje, for såvel handicappede og ældre beboere, som for personalet. Ørestad Plejecenter markerer sig med de friske farver og karakteristiske altaner. Udover at være iøjefaldende har altanerne også den funktion, at de skærmer for sollys og forhindre indre overhedning, samtidig med at de lader lys trænge ind i boligen. Hele byggeriet er på ca. 10.000 kvm., og i stueplan er der blandt andet fælles gårdhuse samt servicefunktioner som frisør og tandlæge. Byggeriet består af 6 etager og indeholder i alt 114 plejeboliger, heraf 6 er parboliger. Selve boligerne indeholder stue med køkken, soveværelse med plejeseng samt badeværelse. Alle boliger har altan. Imellem stue og soveværelse er der en fleksibel skydedør, der kan fjernes, så det bliver ét stort rum. Der er lyse trægulve, hvide vægge og flisebadeværelser. Alle boliger har loftlifte og alle beboere har en personlig kaldebrik, som gør det muligt at kommunikere med personalet fra deres bolig. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har købt dansk møbel design fra 50’erne og 60’erne til boligerne. Tanken bag er, at møblerne skal minde beboerne om deres unge dage. Yderligere har huset opnået den højeste sikkerhedsklasse med hensyn til brandsikring, brandvarsling og brandsikkerkonstruktion.

Organisering

Udbudsform Totalentreprise udbudt med omvendt licitation. Dette vil sige at Boligselskabet AKB har udbudt et byggeprogram samt en økonomisk ramme, hvorefter man har taget imod tilbuddet med mest arkitektur og kvalitet for pengene. Incitamenter Der er taget brug af en incitamentsmodel. Denne består af en incitamentspulje, hvilken kommer til udbetaling hvis ikke der er uforudsete udgifter. Rådgivning Rådgivningen er gået fint. Samarbejde med kommunen Samarbejdet med kommunen er gået efter planen. Boligselskabet AKB har haft et godt samarbejde med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Lokalplan Boligselskabet AKB stødte på nogle udfordringer i forhold til lokalplanen. Lokalplanen for Ørestad Syd er speciel eftersom den er meget omfangsrig. Lokalplanen omfattede et meget stort areal ude i området og for at den ikke skulle blive for detaljeret lavede AKB en aftale mellem By og Havn og Københavns Kommune om, at man lavede en relativ løs lokalplan. Aflevering Tidmæssigt var Boligselskabet under pres, og blev nødt til at dele afleveringen op i to etaper. Tidpresset fremkom da der opstod en række ændringsønsker til byggeriet på et tidspunkt hvor tidsplanen ikke kunne gabe over det til afleveringstidsspurtet. Udlejning Plejeboligerne er 100 % kommunalt anvist.

Erfaring

Ifølge boligselskabet AKB burde der under udførelsen af projektet være lagt mere vægt på selve programmeringen, hvortil alle relevante aktører tidligt i processen burde være tildelt tiden og ressourcerne, som var nødvendige. Dette er en erfaring som AKB i dag selv gør stor brug af, med de plejecentre som de i øjeblikket har under planlægning.Facts om projektet

Projektadresse

Asger Jorns Allé 
2770 Kastrup

Hovedområde

Bygning & Bolig

Kategorier

Altan, Arkitektur & Bevaring, Badeværelse, Bygning & Bolig, Fællesareal, Installationer, Tilgængelighed, Tryghed,

Boligorganisation

Kontakt

Carsten Bjørneboe
33 63 13 62

Boligtype

Ældrebolig,

Bebyggelsestype

Etagebyggeri

Antal lejelmål

114

Gennemsnitlig lejlighedsstørrelse

114 lejligheder á 67 m2

Byggepartnere

Anlægssum (inkl. moms)

189,6 mio.

Byggeperiode

1 november 2010 - 01 maj 2012

1 års tilsynsrapport

Download

BR

BR08

Energiklasse

2008

BBR

10.500